
Porcja cukinii przyrządzonej wedle tego przepisu 1/2 sałaty rzymskiej 1/2-1 papryczka chili (wersja polska, czyli długa i niezbyt ostra) 1/2 porcji sera feta (ja akurat miałem w lodówce fetę Mlekovity) oliwa sos sojowy sok z cytryny ostry sos chili cukier
Sałatę i papryczkę myjemy, suszymy i kroimy, z papryczki usuwając wcześniej pestki, chyba że ktoś lubi ostrzejsze potrawy. Wkładamy wszystko do miski. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Z oliwy, sosu sojowego, sosu chili, soku z cytryny i odrobiny cukru przygotowujemy dressing, dokładnie łącząc ze sobą składniki. Celowo nie podaję proporcji- sos należy zrobić do smaku. Przygotowujemy cukinię według podanego wcześniej przepisu. Gotową cukinię przekładamy do miski z sałatą, polewamy wszystko dressingiem i dokładnie mieszamy.

0 komentarze:
Prześlij komentarz